Know-how

Om een indruk te geven van de kennis en ervaring waarop Legal Houdini steunt, vindt u hier een aantal voorbeelden van presentaties en syllabi opgesteld door de eigenaar van Legal Houdini, Johan T. Jol. U vindt ook verwijzingen naar literatuur geraadpleegd door Legal Houdini. 

 

Het gaat hier – vanzelfsprekend – niet om werkzaamheden die voor concrete opdrachten zijn verricht, doch uitsluitend om algemene know-how.

De presentaties zijn uitdrukkelijk niet bedoeld als concreet juridisch advies. Iedere aansprakelijkheid terzake wordt uitgesloten. Door raadpleging van de presentaties aanvaardt de lezer deze uitsluiting van aansprakelijkheid.

Het gaat hier om presentaties van voor 2010. Vanaf 2010 zijn ze te vinden onder de Legal Houdini Academy.


2009 

Johan Jol gaf samen met Rolf Verhoeven, Senior Counsel van Fortis Nederland een aantal lezingen voor Fortis op het gebied van het Insolventierecht. De lezingen met als onderwerpen het voortraject, het faillissement en herstructureringen zijn allen in bewerkte vorm beschikbaar.

Voorts werkte  Johan Jol mee aan de Kluwer cursus Financiering, Zekerheden en Insolventierecht voor ondernemingsjuristen.  De presentaties van Johan Jol van 4 september 2009 over zekerheden en uitwinning en die van  16 oktober 2009  over verrekening zijn beschikbaar.

Johan gaf les in de onderdelen Insolventie Voortgezet en Contracten maken en beoordelen van CPO.  De sheets voor het onderdeel Contracten maken en beoordelen van November 2009 vindt u hier. Die van insolventierecht van Oktober 2009 zijn hier opgenomen.

Credit Crisis, de gevolgen voor in het bijzonder de syndicate loan market; Een door Angelique Thiele (partner Boekel De Neree)  en Johan Jol op 29 januari 2009 gehouden presentatie over de credit crisis en de gevolgen voor - vooral - de syndicate loan markt.

Met een update van een versie van de presentatie door Johan Jol gegeven ten behoeve van Fortis Bank Nederland Legal in Februari/Maart 2009 en een update van een versie van de presentatie door Angelique en Johan gegeven ten behoeve van NIBC Bank N.V. in April 2009.

In Mei 2009 gaven Angelique en Johan een presentatie waarbij vooral ook de herstructureringen aan de orde kwam. Deze versie vindt u hier. 

 

2007 / 2008 

Preparing for Crisis; Rolf Verhoeven, Senior Legal Counsel van Fortis Bank (Nederland) N.V. en Johan Jol  hielden gezamenlijk in November 2008 deze presentatie met als onderwerp, preparing for crisis. Doel van de presentatie was het bijpraten van de commercial Real Estate afdeling van Fortis NL over juridische topics.

Algemeen zekerheidsrecht ; Deze presentatie is een algemene presentatie over de onderwerpen: tot zekerheid waarvan kan een zekerheidsrecht worden gevestigd. Verder komt aan de orde: soorten hypotheken, parallel debt, borgtocht, regres, subrogatie, zekerhedenstructuren. De presentatie is een bewerking van een presentatie die Johan Jol in 2007 gaf ten behoeve van Fortis Bank (Nederland) N.V.

Reactie Voorontwerp Insolventiewet; Dit is een presentatie over het Voorontwerp Insolventiewet in Juni 2008 door Johan Jol gegeven ten behoeve van Boekel de Neree.

Kredietopzegging en Internationaal faillissementsrecht;  Dit is een algemene presentatie over kredietopzegging en internationaal faillissementsrecht, in Mei 2008 door Johan Jol gegeven ten behoeve van Fortis Bank (Nederland) N.V.

Internationaal Faillissementsrecht, COMI; Deze presentatie is in Maart 2008 ten behoeve van NIBC gegeven en heeft betrekking op de gevolgen van een faillissement in het buitenland.

 

Choose your langsadfage
Nederlands | English
Zoeken
 

Case 10/12

Herinrichting Juridische Afdeling

De juridische afdeling van de onderneming dient opnieuw te worden ingericht. Wie kan daarbij behulpzaam zijn met raad en daad?Lees de hele case

Nieuws

Contact

Legal Houdini
Mobiel +31 651283011
info@legalhoudini.nl