Herpositionering juridische functie

Onderneming A denkt na over de positionering van de juridische functie. Alleen: met wie doet u dat eigenlijk: het hoofd Juridische Zaken, de externe advocaat of een executive search bureau?

De Raad van Bestuur zit (al dan niet tezamen met het hoofd van de juridische afdeling) met een dilemma. De activiteiten van de onderneming zijn de laatste jaren sterk gewijzigd. De kosten die de laatste jaren moeten worden gemaakt voor het tijdelijk inhuren van externe juristen zijn dramatisch gestegen. Het is de vraag of de wijze waarop de juridische afdeling functioneert en binnen de onderneming is gepositioneerd nog wel past bij de gewijzigde organisatie.

Hoe komt het dat die kosten zo stijgen? Moet er wel meer worden uitbesteed of is zou het beter zijn de eigen juridische afdeling op een andere wijze te benutten?

Worden de interne juristen wel op het juiste moment ingeschakeld of juist te laat waardoor ze teveel tijd bezig zijn met het blussen van uitslaande branden die, als ze in de kiem zouden zijn gesmoord, met weinig inspanning onder controle zouden kunnen zijn gebracht?
Het aantrekken van een nieuw (of sub-) hoofd Legal is – in ieder geval op dit moment – onzin.

De analyse moet eerst worden gedaan. Maar waar vindt u iemand die zo’n klus voor een -relatief- korte periode wil doen en die het klappen van de zweep kent?

 

De foto is gemaakt in Hong Kong

Choose your language
Nederlands | English
Zoeken
 

Case 04/12

Nieuws

Contact

Legal Houdini
Mobiel +31 651283011
info@legalhoudini.nl