Onderhandelingscursus

Het kunst van het onderhandelen, een praktische handleiding gecombineerd met een theoretische onderbouwing afgesloten met en onderhandelingsgame.

Legal Houdinin Academy heeft sinds 2018 ook een cursus onderhandelen in het pakket. De cursus is ontstaan door het gastdocentschap van Johan Jol aan de Universiteit Leiden alwaar hij in het vak Turnaround Management een colllege over onderhandelingen gaf gecombineerd met een onderhandelingsgame.

Voor het theoretische deel wordt in de cursus onder meer gebruik gemaakt van de inzichten van HARVARD Methode gecombineerd met de inzichten van Marwan Sinaceur, een adjunct professor of organisational behavior van Insead. Marwan maakt bij zijn onderhandelingscursussen gebruik van filmfragmenten om de theorie te illustreren, een techniek waar Legal Houdini Academy ook dankbaar gebruik van maakt. Op deze wijze wordt het integrative negotional model zoals de Harvard methode wordt genoemd luchtig toegelicht.

Legal Houdini Academy heeft bijna 30 jaar ervaring in het onderhandelen, als advocaat, interne bedrijfsjurist, hoofd juridische zaken, general counsel en als zzp'er. Van deze kennis en ervaring wordt ook gebruik gemaakt tijdens de cursus.

Nadat de theorie helder is uitgelegd dienen de cursisten zelf in actie te komen. Dit wordt gedaan aan de hand van een onderhandelingsgame. De techniek van gaming leerde Legal Houdini Academy van Jan Adriaanse, professor Turnaround Management aan de Universiteit Leiden. Zijn Trump Hotel onderhandelingsgame is inmiddels op vele plekken in de wereld gedaan. Legal Houdini Academy heeft een Nederlandse onderhandelingsgame ontwikkeld, de Tulpencase die draait om een onderneming waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland en die in financiele problemen verkeerd. In de game kunnen de cursisten de theoretische kennis meteen toepassen. Doel van de game is te trachten (een deel van) de onderneming te redden.  

Choose your language
Nederlands | English
Zoeken
 

Case 12/12

Nieuws

Contact

Legal Houdini
Mobiel +31 651283011
info@legalhoudini.nl