Links

Legal Houdini raadpleegt regelmatig de navolgende sites op het Internet.

Credit Crisis

 

Het internet is een belangrijke bron van informatie voor de huidige credit crisis. Ter illustratie volgt hierna een aantal links relevant voor de kredietcrisis. Zie voor meer informatie ook het overzicht dat door Legal Houdini onder Know-how regelmatig wordt bijgehouden:

Centraal Planbureau, onder de naam de Grote recessie publiceerde het CPB een boek op 1 september 2009, en lanceerde zij tegelijkertijd een website. vgl. Know How voor een bespreking van het boek.

Wikipedia Credit Crisis, mooi  overzicht van relevante zaken over de kredietcrisis

IMF Global Financial Stability Report, uitgebreid overzicht van de stand van zaken over de kredietcrises per Oktober 2008 van het IMF, met een update van Januari 2009 en een update van Maart 2009, De meest recente gedeeltelijke update van September 2009 bepleit het herstarten van de securitisatie markt. Vergelijk ook het rapport van Oktober 2009 en de update van Januari 2010. In het rapport van April 2010 wordt specifieke aandacht besteed aan de rol van clearing huizen bij securitisaties. Zie voor meest recente van April 2013, hier.

De webpagina van de Pittsburg Summit van de G20 September 2009, waarin opgenomen de leaders' statement van de summit.

Financial Stability Report October 2008, Bank of England, uitgebreid overzicht van de stand van zaken van de kredietcrises per Oktober 2008, van de hand van de Bank of England. 

Restoring Confidence in Securitization Markets, een gezamenlijk initiatief van onder andere American Securitization Forum en European Securitisation Forum met als doel het herstellen van het vertrouwen in de securitisatie markt. 

 Rapport van European Securitisation Forum over RMBS Issuer principles 

University of Iowa Center for International Finance and Development , overzicht dat door dit center wordt bijgehouden van de credit crisis. 

Hearings van House Committee on Financial Services van House of Congress USA, waarin  verslagen van hearings 2009 op schrift en video zijn te vinden.

De verhoren van de Financial Crisis Inquiry Commission, en het rapport van Januari 2011.

In Nederland hebben we de Tijdelijke Commissie Onderzoek Financieel Stelsel, de haar eerste bevindingen in Mei 2010 presenteerde.

Inmiddels vinden sinds begin november 2011 de openbare verhoren. Deze worden op video opgenomen en zijn ook openbaar beschikbaar. In april 2012 verscheen het eindrapport.

De verslagen van Lehman uit Maart 2010

GloomBoomDoom, de - als we hem zelf moeten geloven - accidental beleggingsgoeroe Marc Faber. Choose your langsadfage
Nederlands | English
Zoeken
 

Case 08/12

Hoe doorsta ik de storm van de Credit Crisis?

Hoe komt u als onderneming de credit crisis door en wat kan Legal Houdini daarin voor u betekenen?Lees de hele case

Nieuws

Contact

Legal Houdini
Mobiel +31 651283011
info@legalhoudini.nl